یکی از بزرگترین نگرانی های برنامه ریزهای سامانه های حمل و نقل عمومی در شهرها یافتن راه حلی برای سرعت بخشیدن به حرکت توده خودروها در خیابانها است.
استفاده از اتوبوسها به تعداد زیاد می تواند منجر به انسداد جاده ها شود و از آن بدتر وضعیت هوای شهرها را وخیم تر سازد. از سویی دیگر ساخت بزرگراه ها بسیار وقت گیر و پر هزینه است. از این رو چینی ها که در هر زمینه ای دستی بر آتش دارند جایگزینی سریعتر، پاکتر و کم هزینه تر پیشنهاد کرده اند: استفاده از اتوبوسهایی که از روی سر دیگر خودروها حرکت می کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مدل این اتوبوس که برای اولین بار در نمایشگاه بین المللی فناوری های نوین پکن در ماه می به نمایش گذاشته شد در آینده ای نزدیک در منطقه «منتوگو» پکن مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
این طرح که به شرکتی به نام «شنزن هاشی» تعلق دارد شبیه یک بزرگراه است که دو پای خود را روی دو لبه جاده گذاشته است. ارتفاع این اتوبوس چهار تا چهار متر و نیم است و دو طبقه است: مسافران در طبقه بالایی آن جا به جا می شوند و در طبقه پایین خودروهای شهری مسیر همیشگی خود را طی می کنند.
انرژی این اتوبوس از خورشید و جریان الکتریسیته تامین خواهد شد و می تواند در زمانی که هزار و 200 تا هزار و 400 مسافر را جا به جا می کند با سرعتی در حدود 60 کیلومتر در ساعت بدون مسدود کردن مسیر خودروهای دیگر در خیابانهای مختلف حرکت کند.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، همچنین هزینه ساخت این اتوبوس و مسیرهای ویژه برای حرکت آن تنها 10 درصد از هزینه ساخت یک بزرگراه خواهد بود. در عین حال گفته می شود این اتوبوس می تواند از میزان قفلهای ترافیکی 20 تا 30 درصد بکاهد